Sturen op waarde

In veel gevallen wordt een bedrijfswaardering pas actueel als er een overname, verkoop of uitkoop aanstaande is. Op dat moment wordt er een accountant ingeschakeld en moeten er onder tijdsdruk prognoses worden gemaakt en historie worden uitgediept.

Ook niet onbelangrijk: vaak is er een tegengesteld belang tussen verschillende partijen. Dit zorgt voor extra druk op het waarderingsproces, en leidt soms zelfs tot vervelende conflicten.

Maak waarderen standaard

Een bedrijfstaxatie laten maken is nog geen standaard voor de meeste ondernemers, terwijl het dat wel zou moeten zijn. Inzicht in de waarde van een onderneming is inzicht in de financiële basis en de componenten die deze basis vormen. En nog mooier wordt het als dit gekoppeld kan worden aan de visie van een ondernemer en resultaten van een onderneming. Voor elke ondernemer waardevol dus. Zeker, omdat vrijwel iedere ondernemer er vroeg of laat mee te maken krijgt: een overname, fusie, verkoop of uitkoop.

Tot nu toe was het laten maken van een bedrijfswaardering tijdrovend en geldverslindend. Nu niet meer. Want Leovalor biedt elke ondernemer de kans om in simpele, overzichtelijke stappen een geobjectiveerde bedrijfswaardering te laten maken.

Als u nu een bedrijfswaardering laat maken, heeft u inzicht in de waarde van uw bedrijf, maar ook de waardebepalende factoren. En dat geeft u controle over de waarde. Gewoon doen dus.

Waarderen in goede tijden: geen gedoe in slechte tijden

Als u onderneemt met compagnons heeft u waarschijnlijk al veel afspraken op papier staan. Maar wat heeft u afgesproken over het bepalen van de waarde van de onderneming? Waarschijnlijk dat deze bepaald wordt door een onafhankelijk specialist.

Het maken van een bedrijfswaardering in een conflict is een lastige klus. Tegengestelde belangen, tijdsdruk, stress en dat vaak naast uw dagelijkse werkzaamheden. Daarom biedt Leovalor de mogelijkheid om de waarde van uw bedrijf periodiek en geobjectiveerd vast te stellen, zonder tussenkomst van een kostbare financieel specialist. En begin met waarderen zodra u start met uw onderneming. Het gezamenlijk en periodiek accorderen van deze waarde voorkomt gedoe bij een vertrek.

Inzicht in de waarde van uw onderneming

Het maken van een bedrijfswaardering is niet alleen goed om conflicten te voorkomen. Met Leovalor ziet u precies hoe de waarde van uw onderneming is opgebouwd. Welke variabelen zijn er eigenlijk van invloed? Hoe werken prognoses bijvoorbeeld mee in de waarde van de onderneming?

Inzicht is controle. Het maken van prognoses op detailniveau, het inzien van de belangrijkste cash drivers, precies weten hoe de omzet, de kosten en dus de winst van uw bedrijf zijn opgebouwd. In het verleden en in de toekomst: dat is financieel management op topniveau. Verpakt in een helder rapport.

En een rapportage van Leovalor is gegarandeerd foolproof. De totstandkoming van de bedrijfswaardering wordt namelijk volledig inzichtelijk gemaakt. De rapportage is geheel transparant in de aannames en gebruikte methode, de meewegende indicatoren en onderlinge verhoudingen.

Waarderen gaat niet alleen over cijfers

Een goede bedrijfswaardering is opgebouwd uit verschillende elementen. En natuurlijk gaat het veel over cijfers. Echter, cijfers zonder toelichting maken een waardering zonder waarde. Een stevige onderbouwing en toetsing van de plannen is daarom erg belangrijk. Daarom maakt Leovalor het mogelijk om strategische plannen te koppelen aan de financiële waarden. Een prognose is er niet zomaar; deze wordt onderbouwd door u en/of uw compagnons.

Bij Leovalor komen cijfers en onderbouwingen samen. En ziet u gelijk hoe verschillende elementen invloed uitoefenen op de waarde.

Leovalor koppelt uw waarden als ondernemer aan de waarde van uw onderneming.